Activiteiten

Koorinspiratiedag

Tilburg 2021

De vierde editie van Koorinspiratiedag Tilburg vindt plaats op zaterdag 2 oktober 2021in de Opstandingskerk, (Cobbenhagenlaan 8, 5037 DC  Tilburg). Het thema van de dag is "Halleluja!".


Hallelujah (ook wel alleluja) komt van het Hebreeuwse woord הַלְלוּיָהּ (Standaardhebreeuws: Halləluya, Tiberiaans: Halləlûyāh) en betekent letterlijk "Prijst de HEER (Yah)!". In het Nederlands wordt vaak Halleluja geschreven.


Nu het zingen zo lang stil heeft gelegen, willen wij met deze dag nieuwe inspiratie bieden aan koren en individuele zangers en zangeressen. Iedereen is van harte welkom! We zingen samen in een goed geventileerde ruimte en houden voldoende afstand, zodat iedereen zich veilig voelt.

DSC_5463
DSC_5472
DSC_5432
DSC_5467
DSC_5585
koorinsp2019.bestuur
DSC_5529
banner 2019

In de ochtend worden twee workshops gegeven: Stemvorming in groepsverband door Peggy Hegeman (vocal coach, dirigent), uitleg en verbeelding Halleluja door de eeuwen heen door ds. Annemarie Hagoort

(predikant Protestantse Gemeente te Hilvarenbeek e.o.). 

Voor het ochtendgedeelte vragen wij een bijdrage van € 5,00 (na inschrijving nemen we contact op over de betaalwijze).


Het middagprogramma start met samenzang onder leiding van Evert van Merode (musicus, componist) en Harry Swinkels (tekstschrijver, componist). Hierbij wordt ook het nieuwe Halleluja geïntroduceerd dat Harry Swinkels in opdracht van Zin in Zingen heeft gemaakt. Het middagprogramma wordt gratis aangeboden.


De dag wordt rond 16.00 uur met een eindpresentatie in de vorm van een vesper afgesloten. Hierin gaat ds. Sietske Blok (predikant Protestantse Gemeente te Tilburg e.o.) voor en zingen we de gezamenlijk ingestudeerde halleluja-liederen. Het is mogelijk om deze eindpresentatie als toehoorder of als deelnemer bij te wonen.


Koren en individuele deelnemers kunnen zich voor de gehele dag of een dagdeel aanmelden via het contactformulier of via e-mail secretariaat@koorinspiratiedag.nl


Tussen het ochtend- en middagprogramma is er gelegenheid om uw eigen meegenomen lunchpakketje te nuttigen. De organisatie biedt hierbij drinken en soep aan. Deze tijd kunt u prima gebruiken om met elkaar kennis te maken en te netwerken.


Gedurende de dag staan er collectemandjes voor een vrijwillige bijdrage.
Dagindeling:

10.00 uur Locatie open
10.30 uur Dagopening met uitleg programma en locatie workshops
10.40 uur Workshop 1

Stemvorming en stemgebruik in groepsverband door Peggy Hegeman

11.30 uur Koffie / theepauze
11.40 uur Workshop 2:

Halleluja door de eeuwen heen door ds. Annemarie Hagoort

12.30 uur Lunchpauze
13.30 uur Instuderen liederen met Harry Swinkels en Evert van Merode
14.30 uur Koffie / theepauze
14.50 uur Instuderen liederen met Harry Swinkels en Evert van Merode
15.50 uur Voorbereiding voor de vespers, korte pauze
16.00 uur Eindpresentatie: Vespers